Thailand-Hus  Chaam Property
booked.net
+23
°
C
+25°
+22°
Cha-Am
Monday, 02
See 7-Day Forecast

Religion i Thailand Buddhismen på dansk

Religion i Thailand

Buddhisme:

Thailandske kultur - en kultur, der har overlevet intakt og uafhængig så længe især på grund af principperne i den buddhistiske tro.


Halvfems procent af befolkningen er Theravada buddhister. Den Theravada skole Buddhismen er baseret mere rent på læren af Gotama Siddartha (Buddha). Buddhistiske tro, at eksistensen lider, lider som følge af ønsket om, så fjernelse af ønsket fører til en tilstand af fuldkommen uden lidelse og ikke eksistens kaldet nibbana (nirvana). Det er ikke individualistisk filosofi, som prædiker, at undertrykkelsen og eventuel udryddelse af ego er den eneste måde at være tilfreds. Næsten alle Thais tror på reinkarnation. Forhåbentlig til en højere form for liv, hvilket i sidste ende til opfyldelse af nibbana. Med henblik herpå "lave værdi" ved at gøre gode gerninger.

 

Måder at gøre merit omfatte give penge til tiggere, slippe fugle i bur og give mad til munke gøre deres tidlige morgen "Almisse runde", vil de fleste mænd være (selv normalt kun et par uger) novicer i et tempel. Dette bringer merit til familien, og der forventes af alle drenge, når de fylder atten år. Inden for templet, vil de blive uddannet i buddhistisk historie og filosofi, stierne til oplysning og principperne for meditation. Der er to sekter af buddhistiske munke i Thailand, den orange klædt Mahanikai og strengere, mere akademiske rød-brun robed Thammayut der kan spise kun ét måltid om dagen (før middag), har givet dem af dem, der ønsker at gøre tmerit. De kan ikke røre pengene. Tjenester af munke kan anmodes til enhver lejlighed. Nye huse eller biler bør blive velsignet for at bringe held og lykke ni munke er nødvendige for et ægteskab, og tre dage chanting "mantraer" af en gruppe munke er normalt ved en begravelse.Underliggende buddhisme i det nordlige Thailand er Animisme - en tro på, at alle ting, såsom træer, sten og floder, har levende sjæle, "Spirit huse" uden alt byggeri i Thailand er lavet attraktive for enhver eventuelt skadelige ånd, så det vil ikke "hjemsøge" menneskene bor i nærheden. Buddhismen har formået at forme sig på Animisme i Thailand, der producerer en blanding af moralsk filosofi og overtro. Kristendommen blev indført for nylig af missionærer, har fået mange til at konverterer i bjergstammer. Op til 50% af "Karen" hævdes at være kristne. Deres legender ligner meget kristendom, og da Karen kan have oprindelse i Mellemøsten, er det muligt, at de to religioner engang var tilsluttet. De fleste bakke stamme folk, men er animister, med nogle konverterer til buddhismen og kristendommen. Mange Yao mennesker, der stammer fra det sydlige Kina, taoistiske, praktiserende en primitiv form for taoisme, der var kendt i Kina for 600 år siden.

 

Begravelse i Thailand


Der er ikke sådan noget som en god buddhist eller en dårlig buddhistisk, ses i samme sammenhæng som en person, der betragtes som en god eller dårlig kristen. Buddhismen er mere en personlig filosofi end en gruppe religion. En person efter 'middelvej', den lange vej til erkendelsen møder og overvinder de hindringer i sit eget tempo. Hvor god en buddhistisk han er, eller hvor langt ad den vej, han har rejst, er uden betydning for andre end sig selv. 
Når kristne religioner prædiker, at man skal have 'blind tro "i de aspekter af den lære, at du kan have svært ved at acceptere, buddhisme lærer, at du skal" sætte spørgsmålstegn ved alt ", indtil du finder et svar, der tilfredsstiller dig. 
Buddhismen ikke kun lærer tolerance, det praktiseres. Det hævder ikke, at andre religioner er falske, det opfordrer dig til at lave dine egne domme. Der er inget hårdt salg, og ingen krav om munke til 'redde' en kvote af sjæle.

Buddhas liv:

I betraktning af lang levetid Siddartha Gotama fra fødsel til oplysning, og derefter fra Buddha start til døden, skal man stole på kilder, der forening fakta med fabel, legende med historie, myten med manden. 
For primære kilde man ser på Buddhas egne ord, som er registreret i hans kurser, at ordet af hans disciple, og at den buddhistiske skrifter. Sekundære kilder er skrevet flere hundrede år efter Buddhas død, ofte og afspejler de særlige religiøse overbevisninger forfatteren. 
Til folk, der, som i tilfælde af hinduer, troede på guder og gudinder, for animister, som troede på ånder, at de buddhister, der troede på himmelske væsener og flere bosteder for himmel og helvede, det var kun naturligt at pålægge den Buddha overnaturlige og gud-lignende kvaliteter. Han kunne udføre mirakler, kommunikere med guderne, transport sig til himlen, og så videre. 
Og alligevel er der fakta: Hans fødsel, hans Forsagelse, sine studier med guruer, hans periode askese, hans lange periode med intens meditation, der fører til oplysning, hans femogfyrre år afsat til undervisning disciple, hans oprettelsen af Sangha (verdens ældste kloster rækkefølge), er nogle af de kendsgerninger, som vi kender Buddhas liv. 
Disse kendsgerninger taler til sindet, de legender til hjertet. Sammen danner de en herlig historie om en mand, der 25 århundreder efter hans død er æres af millioner over hele verden, ikke blot i Asien, men i stadigt stigende antal i den vestlige verden.. 
 

Buddha fødsel:

Fødsels stedet for Buddha - for at være, var Kapilavastu, nu en del af Nepal. Kapilavastu var hjemsted for Sakyas, en lille ariske stamme af Gotama klanen, styret af sin far, Suddhodana. Hans mor var Maha Maya, prægtige, smukke og standhaftige af de tilgrænsende stammen Koliya. Skik på dagen, når Maha Maya nærmede sig tid til levering, hun ønskede at vende tilbage til sit hjemmefra. På deres vej til Koliya, Maya og hendes hoffolk befundet sig i Lumpini Grove, hvor hun pludselig gik ind iarbejderhjem og fødte en søn, i hvad der blev sagt at være en smertefri levering. Hun døde syv dage senere, og hendes yngre søster, Prajapati også hustru til kong Suddhodana, påtog sig ansvaret for at opdrage barnet. Kort efter fødslen, en vismand og profet ved navn Asita kom for at se drengen, en erklæret, at han var bestemt til at være enten en stor konge eller stor åndelig leder. Suddhodana blive kaldt hans søn Siddartha, der betyder "han, der har opnået alle sine mål", og at sørge for, at han ville være en stor konge og ikke en stor åndelig leder, besluttede han at holde drengen altid hjemme, i luksuriøse, palatial omgivelser, med forlystelser og fordrejninger for at holde ham lykkeligt besat

Hvorfor Prins Siddartha forlod slottet:

I en alder af seksten, lige efter hans demonstration af ekstraordinære martial færdigheder, giftede Siddartha sig med hans kusine Yasodhara. I de næste tretten år den unge prins boede i luksus omgivet af melodisk musik sanselige kvindelige tjenere, overdådige mad, og alle mulige glæde og fryd, at han kunne ønske sig. 
I en alder af 29 Siddartha Gotama vovede sig ud af slottet for første gang. Da han red ud i en ukendt verden, hans øjne kom på fire seværdigheder, der skulle ændre løbet af sin verden: Den første var en gammel mand, hans hår var gråt, hans ryg bøjet, tænder knækkede, støttende sig til en stok og rysten. Den anden var en syg mand, krop syge og smittede. Den tredje Synet var liget af en død mand, og den fjerde, en religiøs betler, en Brahmin munk, som havde forladt verden, og vedtog en hjemløs liv for at søge frelse. 
Siddartha spurgte hans charioteer, Channa, lige hvad disse seværdigheder var, og efter at han fik at vide betydningen af alder, sygdom og død, han vidste, hvad han skal gøre. 
Moderne historikere og lærde se disse "fire seværdigheder" som en måde at beregne supra jordnære happenings til verdslige begivenheder. Buddha-til-være, kan formodes at have haft en følsom karakter, en sondering sind, og ekstraordinære intelligens. Ved en alder af 29 han må have været vidne til alderdom, sygdom og død, til trods for forsøg på hans far til at isolere ham, og han ville have været så bedrøvet, som disse manifestationer af menneskelige lidelser, at han ville have løst til at søge årsagen og helbredelse. 
Så i en alder af niogtyve Prince Siddartha Gotama forlod sit verden af luksus, anførte sin arv og sin fremtid opstigning til herskeren skib af Sakyar, hans smukke kone og barn, hans konkubiner og verdslige fornøjelser, og gik ud for at søge viden og sandhed. 
Buddha ImagesThais er en dybt religiøse mennesker, der mente alle buddhistiske billeder yderst hellig-uanset deres alder eller stand. Ugudelig handlinger kan straffes med fængsel-selv når de begås af udenlandske besøgende. Ikonerne, kirker, templer og hellige steder af enhver religiøs gruppe bør altid respekteres af andre på deres rejser. Uvidenhed er ringe undskyldning

Buddhist Munk:

Buddhistiske munke skal også behandles med respekt. Munke kan ikke røre eller blive berørt af kvinder. Bagsæder i busser er forbeholdt munkene, andre passagerer bør rømme disse sæder når det er nødvendigt. Stå aldrig over en siddende munk, da de altid bør forblive på det højeste stigninger.

Temple klæde dragt:

Alle buddhistiske templer i Thailand har meget strenge påklædningsregler, svarende til kristne kirker i Vesten. Shorts er ikke acceptable påklædning i buddhistiske templer, mænd bør bære lange bukser og en ren kortærmet skjorte. Kvinde er bedst dækket enten bukser eller en lang nederdel og skuldre bør ligeledes dækkes. Læder sandaler er bedre end sko, da fodtøj skal være konstant fjernes. Gummi flip flops anses korrekt kun i baderum, ikke religiøse helligdomme. Buddhistiske templer er ekstremt hellige steder; sund fornuft dikterer, at du klæde dig passende, når man besøger et sted for tilbedelse.

Religion i Thailand Buddhismen på dansk

TempelTempeltempel

I Thailand er et tempel langt mere end et sted at tilbede, Templet er centrum i landsbyens liv, der tjener som en skole, børnehjem, teater, mødesal, krematorium, ungdomsklub, legeplads - nogle gange endda et marked, politisk center eller restaurant. Selv om ens adfærd altid skal være korrekt og høflig i et tempel, er der ingen følelse af afsondrethed eller overlegenhed i et thailandsk tempel det er et univers for alle aspekter af livet og ånd, samt spiritualitet af samfundet, den tjener. 
Thais elsker at "gøre merit" med Buddha ved donation religiøse genstande til templer. Disse er altid velkomne, hvilket betyder, at templer er rodet med religiøse tingeltangel. De rigere befolkningen mere omfattende og imponerende genstande doneret. For nylig en fattig dame vandt seks millioner baht i det nationale lotteri. Hun brugte alle pengene på at bygge et nyt tempel, så stadig fattig, men som nok gør hende fortjent og forsikre hende om en god reinkarnation ved hendes død. Virkelig en langsigtet investering!. 
Selv Tempel er udelukkende buddhistiske, er der elementer af præ-buddhistiske, hinduistiske tro i de fleste templer. Hindu guder som Shiva kan have deres statuer inkluderet, og Thais kombinere buddhisme med gamle animister tro, så templer er blevet centre for lokale overtro samt buddhismen. For mange besøgende kan templet blive for meget. Efter at have set et par, de fusionere i den indre øje i et uudgrundeligt optøjer mærkelige skulpturer og lyse farver.

Uden en vis forståelse for design og funktion af de forskellige dele, kan hjernen slukke og "ikke mere templer" er et uheldigt svar. Et Tempel er et kompleks af flere bygninger. Der er ingen fast mønster, men generelt den største og mest centrale bygning er wiharn. Denne bygning vil få en eller flere Buddha statuer i den fjerneste ende (buddhaer skal altid vende mod øst), før et stort åbent område for offentligheden. På dette område folk kommer for at tilbede, og til at modtage instruktioner fra munkene. Den ledende munk (eller Abbed) kan have en særlig lav dias af ornamenterede træ til venstre for alteret området. Væggene i wiharn er normalt dekoreret med vægmalerier viser livet i Buddha. Disse varierer fra udsøgte gamle fremstillinger til grimme moderne. Til den ene side af wiharn vil der normalt være en eller flere chedis. Disse koniske strukturer af mursten, belagt med gips malet hvid eller dækket i messing eller guld, siges at ligne bunker af ris. 
Når du bliver spurgt til hans død, hvordan han skal huskes, Buddha svarede "Make bunker af ris til at huske mig af". Chedis indeholder knogler eller andre relikvier af religiøse ledere. Den mest prestigefyldte (med angivelse af templet navn Wat Prathat eller Wat Mahathat) indeholder relikvier af Buddha selv. Mange thailændere, om ligbrænding have deres fortsat begravet i siden af en Chedi, identificeret ved et lille mindeplade sat i overfladen. 
Den bot er den bygning, hvor munkene er blevet ordineret. Det kan indeholde de mest hellige Buddha skulptur, men er ofte lukket, når den ikke er i brug, og bygningen kan være ganske lille, gemt væk i et hjørne. Området med indviet jord er præget af otte sorte sten omkring hjørner og økser af bot. 
De fleste templer indeholder også et bibliotek, som regel en dekoreret træbygning hævet på et podium, og en sala, hvor novice munke eller forældreløse børn er uddannet af ordineret munke. Det er almindeligt at have et Bothi træ på templets grund. Det var under dette tykke trucked træ med hjerteformede blade, Buddha blev "oplyst". Den ene side af templets grunde, der er identificeret som safran klæder hang ud af vinduerne, er munkenes kvartaler. Munke administrere, gør rent og se efter templet, samt undervisning og mediterer i det. 
Alle templer er dækket i små, meget reflekterende mosaikker af farvet glas. Deres betydning er at køre væk onde ånder - hvis de nærmer sig for tæt vil de gøre sig deres overvejelser og være bange og forsvind. Der er andre forholdsregler for at afværge onde ånder, herunder monster tallene ofte bevogtning døråbninger. Mange templer bliver kontaktet af lange flyvninger skridt, bevogtet ved basis par frygtindgydende slange hoveder (nagas), hvis lange skællende form på væggene på begge sider af Trappen. 
Den naga er en slange, der kan skifte form efter behag. Et bevogtet Buddha i ørkenen ved at dyrke syv hoveder at danne en paraply over Buddha hoved, og lovede at give sin krop til brug for Buddha til alle tider. Lyseholdere nær alteret i templet er normalt i form af en naga. 
Singhas er meget populære i det nordlige Thailand. Disse er stiliserede løve statuer, og har oprindelse i Burma folklore. De repræsenterer styrke og magt og er som regel afbildet med halvåbne mund, sat udenfor templets dør, eller fortære en skræmt offer. Den Kala er et monster, at fortærer sig selv, som repræsenterer den ubarmhjertige tidens gang. Det er normalt vises uden sin underkæbe, som den allerede har spist. Oprindeligt en hindu gud, er det ofte ses ovenfor vinduer og døre.

Kinnari er smukke kvinder over taljen, men med vinger og ben af en fugl. De er kammerater til guderne, og de er Himalaya og animister i konceptet. Udsmykkede Kinnari er populære i Chiang Mai templer. 
Den Hongse er en mytisk svane-lignende væsen, meningen af en god Brahma. Det er ofte set i den nordlige Thailand som en dekoration til pynt porte eller stående på en høj pæl foran wiharn. 
Alle templer indeholde mindst én, og som regel mange, Buddha billeder. De kan være fremstillet af en bred vifte af materialer, men er almindeligt mursten og omfattet i cement eller gips puds. Mindre eller mere ærværdige statuer vil blive lavet af støbte bronze, messing eller guld. Foran de vigtigste billede i hvert tempel vil blive et arrangement af tilbud, herunder lotus blomstrer dækket i en tehætte gerne hætte af tørrede blomster, bronze eller kobber penge træer og almindeligt et væld af mindre Buddha statuer, skænket af tilbedere til at gøre merit . 
Den fysiske kendetegn Buddha er i vid udstrækning bestemt af overenskomst. Disse varierer over tid og fra sted til sted. Alle Buddhas har dog visse træk til fælles. Der er en lotus knop på hovedet for at symbolisere oplysning, og meget lange øreflipper, der viser han var en kongelig familie, der havde sådan tunge øreringe, at ørerne blev forlænget. Fingrene er i de fleste stilarter, af samme længde, som er tæerne. 
Nogle statuer af Buddha er meget forskellige. Den kinesiske model er overvægtig, potbellied Buddha. En på Doi Tung har en stor dyb navle, hvor besøgende opfordres til at kaste mønter. Denne Buddha er forbundet med lykke, rigdom, mad og masser. Et fint eksempel tårne over fødevaremarkedet i Chiang Rai. En afmagret statue refererer til Buddha's eksperiment som en asketisk - da han besluttede, at de samlede selvstændige benægtelse var unødvendigt, og udviklet idéen om "den midterste sti".

land Cha-Am by

plot ini chaam

building land in cha am

420 kvm land i centrum af badebyen CHA AM Thailand THB  2,100.000.- 

Buddha kan afbilledet i antallet af forskellige rejser. Mest normalt er han sidder i skrædderstilling, hvoraf det fremgik, meditation. Hvis højre hånd er hævet, håndflade udad, indikerer dette, at Buddha er bedende fred. Med venstre hånd hævet, håndfladen op, er han undervisning. Hvis to fingre er holdt op, han er velsignelse. Hvis begge bhænder er nede, så Buddha har opnået oplysning. 
Den liggende Buddha, hvor han ses hviler på en pude med den ene arm holdt hans hoved, henviser til død Buddha - det tidspunkt, hvor han opnåede nirvana. 
Gå-Buddha refererer til fods meditation - betragtes som meget vanskeligt, som de fleste munke. Stående med begge hænder op, palmer udad, er et tegn på magt og henviser til en legende, hvor Buddha holdt havet fra oversvømmer en landsby ved at vedtage dette indebærer. 
Alle Buddha billeder er udformet i henhold til præcise overenskomst. Billedhuggeren har ingen kunstnerisk frihed til at arbejde. De ændringer gennem tid og sted for statuerne er et katalog af kulturelle evolution, ikke kunstnerisk udvikling

 

Mere information:

Religion in Thailand by Watpah

Religion i Thailand Buddhismen på dansk

 

Thailand - Religion - Historical Background