Thailand-Hus  Chaam Property
booked.net
+23
°
C
+25°
+22°
Cha-Am
Monday, 02
See 7-Day Forecast

Verdens rekord i ferskvandsfisk

Moppedreng Fisk
323 kilo ferskvands rekord

MSNBC Updated: 4:01 p.m. ET July 1, 2005

Verdens rekord i ferskvandsfisk      
Denne Mekong gigantiske havkat blev vejet på 646 pounds af forskere, der arbejder på et projekt for at identificere,
studere og bevare store ferskvandsfisk i verden.
 Stort foto  1800 x 1200

 

Thai fiskere fangede en malle så stor som en grizzlybjørn, det fastsætter en verden rekord for den største ferskvandsfisk nogensinde er fundet, ifølge forskere, der studerede 646-pund Mekong kæmpe malle som en del af et projekt for at beskytte store ferskvandsfisk.

"Det er fantastisk at tænke, at giganter som dette stadig svømme i nogle af verdens floder," projektleder Zeb Hogan projektleder sagde i en erklæring. "Vi har nu bekræftet, at denne malle er den nuværende rekordholder, er forbløffende at finde."

Verdens rekord i ferskvandsfisk

Andre har fremsat påstande om at finde større stør, men Den Internationale Game Fishing Association siger den største stør på record er 468 pounds. Denne fisk har også holdt rekorden for største ferskvandsfisk der er fanget.

"Jeg er begejstret over, at vi har sat en ny rekord, men vi er nødt til at sætte denne opdagelse i forbindelse: disse kæmpefisk ensartet dårligt undersøgt, og nogle er truede," tilføjede Hogan, en fyr med World Wildlife Fund, som er partnering med National Geographic Society. "Nogle, som Mekong kæmpe malle, står over for udryddelse.

 

»Største fiskearter forsvinder«

Hogan siger, at hans undersøgelse af gigantiske ferskvandsfisk "viser en klar og global mønster: de største fiskearter er ved at forsvinde.

"Udfordringen er klart," tilføjede han, "vi må finde metoder til at beskytte disse arter og deres levesteder. Ved at handle nu, kan vi spare dyr som Mekong kæmpe malle fra udryddelse.

Hogan's projekt omfatter to dusin andre arter, herunder de gigantiske ferskvand stingray, hunden-spise havkat, den dinosaur-lignende Arapaima, og de kinesiske paddlefish "som alle fortsat kandidere til titlen af verdens største fisk,"

 

land Cha-Am by

plot ini chaam

building land in cha am

420 kvm land i centrum af badebyen CHA AM Thailand THB  2,100.000.- 

Afsnitet omfatter kaviar producerende stør, Goliat Amazon havkat, kæmpe Lungefisk, skraber-tandede Gardar, massive torsk, og mongolske laks," tilføjede de.

Overlevede ikke fangsten.

Mekong kæmpe mallen blev fanget og spist i en fjern landsby i Thailand langs Mekong-floden, der huser flere arter af kæmpefisk end nogen anden flod i verden, siger forskerne.

Lokale miljøfolk og embedsmænd havde forhandlet om at løslade fisken, så det kunne fortsætte sin gydevandring langt mod nord i Thailand, nær grænsen til Thailand, Laos, Myanmar og Kina, men den voksne malle døde inden. Forskerne sagde Mekong gigant havkat er faldende som en art som følge af ødelæggelse af levesteder og opstrøms dæmningerne. Mekong River Basin er hjemsted for flere arter af massive fisk end nogen flod på jorden, tilføjer de, og Mekong fisk er de primære kilde til protein for de 73 millioner mennesker, der bor langs floden.

Verdens rekord i ferskvandsfisk